2 Dagar

Ja nu har 2 dagar gått med Ivecon på gårdsplanen och det har nästan blivit stopp i åtgärder som jag kan göra nu inför besiktningen nästa vecka.

Som jag skrevi tidigare har signalhornet bytts, nu är alla 4 hjulen luftade men jag har ännu inte provkört för att se om bromsarna tar bättre och utan att behöva dubbeltrampa. Beläggen va överdrivet bra runt om och alla 4 oken som är glidok va så glappiga och fina, nära på orealistiskt på en 17 år gammal bil, men det faktum att den levt i Norrland utan vägsalt som förstår bilar har nog räddat den. Passade även på att rengöra lufningsnipplarna som va fulla med sand och satte på en gummihatt på alla 4 där efter, för att om jag behåller den, eller nästa ägare ska få det enklare för sig.

I går fick jag även stor hjälp av min Jenny att skruva loss verkstadsinredningen som jag lade ut billigt på Blocket för att kunna bli av med den snabbt, och snabbt gick det. I dag kommer en köpare som bor bara några kilometer bort. Riktigt skönt att den slipper bli stående i uthusen och reta mig med att vara i vägen. Dom pengarna jag får räcker till olja som jag tänkte köpa imorgon och byta under helgen.

Jag ska även göra ett försök att spänna upp handbromsen innan besiktningen då den tog väldigt dåligt om tog den. Han fixa till så att lampan tänds i instrumenteringen då den är dragen i alla fall så man inte åker runt med den i onödan vilket ju lätt händer annars.
Demonterade dom 3st tråkiga och trasiga extraljusen i fram, då jag har om jag orkar montera en extraljusramp med 4 sådan små lampor som passar i kofångaren, precis som jag hade på min förra Iveco, detta höjer ju bruksvärdet och kanske försäljningsvärdet en liten aning om det blir försäljning framöver.

Men det roligast är att idag fick jag tanken till min MC så i kväll blir det fokus på att få liv i den och om ingen buss funkar till premiären så finns det 1st hos en vän att låna i panik.

Samtidigt meddelar Postnord att dom levererat paketet med alla delar jag beställt till Renaulten, så påskhelgen blir till att börja jobba motvilligt på den i egen regi. Det blir billigast och jag har ju mekat med allsköns motorer om än inte diesel så mycket då det inte är min grej.

Författare: Ulf

50 år har jag hunnit bli trots alla frakturer efter div motorsport relaterade olyckor. Jag tillbringar den mesta tiden i garaget, och det mesta av inkomsten likaså. Rastlös och vetgirig utöver det normala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.