Halland T o R

Då har vi vart ute på en runda igen, mellan 55-60 mil, vill inte minnas hur mycket det blev men kanske 70liter fin dieseln a´ 24:- litern gick åt. Det fanns flera tankar med resan, 1 var att jag skulle få lite tid med min dotter, samt hon skulle få bevisa för sig och mig att hon kan sova i bussen ute på vischan. För om 4veckor ska vi iväg på ett annat uppdrag och då blir det minst 2 nätter i rad i bussen med allt vad det innebär. Troligen blir det då inte Tortillas 2 dagar i rad för det är omständligt i bussen med det lilla köksutrymme som finns, man står verkligen på varandra och mekar med grönsaker, vego-färs och allt annat.

Nu började vi med att åka till närmaste ICA och handlade det vi trodde oss behöva och de blev ju mat över så inte var det för lite vi fick med, men det som gått upp för mig är att 1st 40lit kylskåp är ganska litet, samma problem när jag skall ha med 6st matlådor till mina tävlingar, det är litet. 70 liters får det bli i nästa bygge.

Borrås Skåra, det stället ramlade jag över veckan innan avfärd, men det var på vägen ner så varför inte ? Naturfenomen är kul, helt utan mänsklig hand kan man förundras av plaster som finns runt omkring oss.
Tanken var att detta skulle varit Helvetes Gapet i Ronja Rövardotter, men då det är för smalt för att rida med hästar igenom så blev det inte så. Men det hade lätt varit snyggt på film.


På det smalaste stället var det inte svårt att spjärna emot

Där efter bar det söder ut någon mil eller två till Sjönevads Badplats, en lite välskött oansenlig badplats med liten sandstrand och där fanns ingen förutom en tyskregistrerad transporter av Westfalia camper modell. Mitt ute i sjön finns en liten Ö med en fornborg, men vi saknade ju båt… så det blev bara mat och sova där. På morgonen tog vi en kort premenad till en närbelägen gård där det var fullt med blomster att titta på, och vi hoppade på att solen skulle spricka fram innan vi tog oss till huvudmålet tre km bort, Sjönevads Granatgruva.

Sjönevadssjön

Så 3km och liten tight skogsväg senare var vi framme vid Granatgruvan som säkert inte är överdrivet känd, men i jakten på mineraler hittade jag den online och så var beslutet taget att den måste vi besöka innan vi är borta. Inte speciellt välbesökt men även här en liten intressant historia och det fanns rester och lämningar från en ganska stor gård precis intill, och ett mycket livligt och fint vattendrag rann nedför berget med extremt fint vatten.
Det är enormt mycket Granater i stenraset, till att början med ser man inte många, men ju mera ögonen vet vad an letar efter så ser man dom överallt, och den något större på bilden nedan var nog en av dom större jag såg.

Sen ville jag se ett industriminne några mil bort, kanske tre men det kändes som 10 då det var smala krokiga vägar som tog tid. Men detta stället kallas för Döda Fallet men inte det uppe i Jämtland som jag hoppas på att få se inom 10 år med. Detta är en nedlagd och delvis misslyckad kraftstation, misslyckad i den bemärkelsen att han som startade projektet gick i konkurs och familjen Wallenberg tog över allt och slutförde det för att kunna vara dom förta som försåg Mölndal med ström, och självklart till sin egna industri. Detta skedde väl dom förta åren på 1900 talet, och sedan byggdes en ny kraftstation och denna fors dränerades då vattnet leds i rör under jord, där av namnet ”Döda Fallet”.

Sen blev det självklart 1st panikstopp på Gekås då mina jeans gick sönder, så varför inte passa på att handla lite billiga brallor? Balsam och choklad slank med sammtidigt.

Nu blir det 1 – 1.5 vecka ångest med att försöka få ordning på dom läckande servorören, för det gick åt ca 1liter olja på denna resa, inte så farligt kanske, men med tanke hur irriterande det är så måste jag ta tag i det innan nästa racehelg.

Det är minst 16 planerade övernattningar kvar innan Augusti …..

PS: Självklart kommer hela resan, eller delar ut på Youtube kanalen om ca 4veckor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.