Nästa projekt

Ja då tar Vanitudo ett snedsprång, IGEN!

Det är inte löpning, som jag sysslar med mycket just nu, inte solventilatorer heller. Utan det är förstöra 1 MC i garaget tider, eller under vintern iaf.

En av flera orsaker till att jag startade min Vanitudo Youtube kanal, instagram och denna långsamma ”Blogg” är för att en handfull gubbar/äldre gentlemän undrade vad 17 jag gör på kvällarna. Så nu kommer vi in på nästa tidsfördriv och pengaätare, bygga bobber.

Varför då ? Ja jag gillar inte customhojar, aldrig ägt eller knappt kört innan den som nu står i garaget. Jag vill ha g-krafter i överflöd, förr rakt fram och på senare tid även mycket i sidled.

Men nu när jag inte ska tävla vill jag återuppta MC åka på allmän väg och helst på en aggressiv MC, men till det finns inga cash. Så alternativet var en billig MC som jag bara kan fara runt på i tid och otid men framför allt till och från jobbet och kanske få övningsköra med min dotter nästa sommar. Vist kunde jag köpt en offroad, eller något annat enkelt för ca 30k men jag gillar ju att bygga, konstruera och hitta eget stuk på saker med rimliga resurser. För numera saknar jag min TIG svets, svarv och fräs mm, men man får väll göra det bästa av situationen. Bara man kan pilla på något i garaget så brukar hjärnan må bra.

Yamaha Dragster

Så såg den ut innan helgen som gått, ganska fin med nästan nya Metzler Whitewall däck som jag vill ha på senare, fint avgassystem och omlackade plåtdetaljer. 2800mil på mätaren och i riktigt bra skick. Jag hade kanske viljat ha en 1100cc och inte 650 som denna är, men dom är ca 10k dyrare och jag kommer inte ha roligare på en sådan. Det som är finare med 1100an är att den estetiskt är snyggare med dubbla bromsskivor fram, det är väl det enda som grämer mig just idag. Sen var Dragstar kanske inte så bra egentligen för ramen är galet byggt av Yamaha, men det viste jag inte innan så det är bara att borra ner huvudet och göra ett bra resultat ändå.

Min gamla site www.smokingtire.se kommer gå i graven vid årsskiftet verkar det som, efter nästan 20 år av ingenting vettigt där.

Författare: Ulf

50 år har jag hunnit bli trots alla frakturer efter div motorsport relaterade olyckor. Jag tillbringar den mesta tiden i garaget, och det mesta av inkomsten likaså. Rastlös och vetgirig utöver det normala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *