Never ending story !

Ja i helgen som gått har det varit utflykt igen. Till Karlskoga Motorstadion samt en PitStop vid Limstensgruvorna mellan Örebro och Degerfors kan man säga.
Sen lite Pro Superbike support på Kanonloppet och hem igen.

Så jag parkerar utanför ett radhus och besöker min dotter lite snabbt för att säga hej och hej då och när jag kommer ut ser jag 1 svart oljepöl under bussen !!!!

VA FAN !!!

Men denna var svart och på nytt ställe gentemot servoläckaget, så jag böjde mig under för att se om det kom från mitt fordon. Jo då, det var inoljat som satan under generatorn mm.

Körde mina 3km hem och in med åbäket på logen och hissade upp.
Kollade igen servooljan och det var samma nivå som för flera veckor sedan. Motorolja fanns på stickan men det kanske var lite väl lågt ändå, men helt OK för att köra.

Gjorde av med 2 flaskor BrakeClean för att sanera bort allt och startade för att kunna se om det kom något, nej det gick inte att se. Inget runt oljestickan, inget annat heller jag kunde se.
Men det fanns olja lite väl långt upp på motorn det man kunde se bland alla slangar, rör och bråte som är i vägen.

Åter igen så konsulterades Google och det jag kunde finna som inte helt ovanligt var att insugs packningarna går sönder och där kan motorolja komma ut, vilket verkar långsökt att det går oljekanal där, men inte omöjligt.

Nu skulle 1 spekulant kommit idag, men som vanligt hör dom inte av sig och man sitter här nedstämd som vanligt då det strular. Men till helgen ska jag ta in den på logen igen och börja demontera massa bråte i vägen och se om jag kan lokalisera läckaget. Det är ju ett måste då jag tänkt besiktiga den snart, eller iaf innan september gått ut. SUCK !!


created by dji camera

Författare: Ulf

50 år har jag hunnit bli trots alla frakturer efter div motorsport relaterade olyckor. Jag tillbringar den mesta tiden i garaget, och det mesta av inkomsten likaså. Rastlös och vetgirig utöver det normala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.