Raceweekend 1

Nu närmar det sig verkligen camper premiären 2022 för till helgen blir det av, och i min Master inte panik inköpta Ivecon som jag helt plötsligt lagt massa tid på att hämta, 26tim och 10 timmar med fixa och besiktiga idag för att ha då jag inte såg något ljus i mörkret då dieselpumpen rasa på Reanulten.

Det är PRECIS så dum i huvet jag har varit hela mitt vuxna liv, lägger galet mycket ekonomi, energi och tid på min racing. Men numera vet jag ju om detta, för 10 år sedan och 25 år innan det hade jag ingen koll, jag bara gjorde.

Idag var jag inne med 12st aluminium fälgar med däck till skroten och fick lite cash för dom, åkte med Ivecon till bilprovningen och det gick väl egentligen ganska bra. 1 anmärkning på 2 sidobalkar, tvärgående som var rostiga och detta hade jag ju redan sett men inte haft tid att fixa. Handbromsen tog dåligt vilket jag med viste men kunde inte justera mera på wiren, troligen går det trögt i bromsoken bak och kräver lite smörjning och nergörning bara.

Sen kom 1 nytt fel med som inte är extremt besvärande, hoppas jag. Det var chassinumret som var svårläst pga ytrost och dåligt djup instanstansningen, där jag kommer testa med sådan syra från tex Biltema för att ta bort rost. Om det räcker blir jag nöjd och lägger på lite klarlack bara, men om man måste börja med roterande stålborste eller blästra så är ju risken stor att siffor och materiel försvinner och dom går absolut inte att tyda sen. Då krävs ny instansning efter konstens regler och registrerings besiktning igen vilket kostar en slant extra i onödan. Men jag ska göra mitt bästa för att slippa det.

Det tråkiga är att laga rosten, det tar timmar, är bullrigt och skitigt jobb, men jag har vana sen förr så det kommer väl bli bra det med till slut. Jag hade ju tänkt att underredsbehandla bussen lite för att bibehålla det ändå ganska fina underredet trots åldern.

Min Master då ? Jo jag har lastat in det mesta av camper grejerna igen, som fått vara inne i bostadshuset i vinter för att undvika mögel och fukt mm.

MC och nästan alla grejer man ska ha med sig till banan är inne med men jag sparade lite saker som jag inte kommer ha användning för då det inte är SM helg nu.
Jag har även försökt att säkra upp vissa saker så det INTE kommer skava och skada det jag fixat till i bodelen i vinter, men det kommet att bli skaft ändå tyvärr.

2 nya avsnitt har det blivit av allt stress meka i påskhelgen, dom är redan uppladdade men premiären kommer vara lite utspridd ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.