Sen på bollen !

Inte för jag utövar eller är intresserad av bollsport men jag kan ju nyttja ett tråkigt uttryck för det. Jo igår så serverade ännu ett avsnitt på min Youtube kanal, och denna gången valde jag att släppa det kl 12:00 och endast 1 avsnitt denna onsdagen. Mina tidigare erfarenheter är ju att dom flesta tittar mellan kl 16-18:00 så därför har jag släppt dom flesta, en klar majoritet kl 17 men nu hade jag nog tänkt se om det blev någon skillnad, tror jag ? För det laddades upp för ca 4 eller kanske 5 veckor sedan och jag bestämde det redan då.

I alla fall så var detta avsnitt ganska roligt, för det handlade äntligen om solcellerna som ändå är en viktig del i en off-grid camper, och som jag sett sista veckorna på forumen att det är många som undrar om hur stora eller kraftiga man behöver. Jag har räknat lite yvigt på det och som jag säger i klippet så var prisskillnaden mellan 100 & 200watt så liten så det var ingen tvekan direkt. Nu är detta ju en test och lära Van inför pensionsplanen att bo i en vintertid i södra Europa. Learning by doing som oftast i mitt fall, och just därför har jag nu haft mitt 220volt kylskåp stått på i 1 vecka för att se om solpanelerna räcker till nu när solen ändå är lågt på himmelen på dagarna och det är ganska mulet vissa dagar.

Svaret verkar vara JA just nu, trots att jag 1 natt glömde LED stripsen på i taket, nu drar den iof bara runt 1amp / timme, men det var ändå runt 20 timmar den lös så det är ju en femtedel av batteriet om det är fullt, vilket det inte riktigt var.

Nog om detta, nu ska jag fortsätta sy och det som kommer bli avsnitt 16 till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.