Trött !

Förutom totalt sönderkörd i skallen pga lite för mkt att göra på arbetstid så blir man ju inte gladare av att SERVOPUMPEN börjar pissa olja efter att man precis accepterat att dieselpumpen fungerar hyffsat. Ja hyffsat för ibland suger den lite luft och vill inte starta, oftast med låg nivå i bränsletanken så jag tror ursprunget till det problemet ligger i tanken snarare än i ledningarna till pumpen.

Servon då ? Jo på vägen hem en dag så började servon vina och knorra som dom gör då oljan är på väg att ta slut, eller den är ju slut då kan man väl säga. Så jag fick slita fram en flaska ATF från dragracinglagret och fylla på. Det gick ca 5-6 mil innan det var slut så gansa rejält läckage mao. Sen blev det inte billigare då jag missad att ta med olja då jag i helgen for till Torsö och övernattade, detta kommer förestent på Yotube vad det lider. Så in på Shell för att köpa extra dyr olja men då jag inte vill köra pumpen torr så var det inte mycket att välja på. Hemma igen var det upp med Mastern, ett dränkt underrede tydde på ganska mycket läckage så jag dränkte ledningar med BrakeClean och väntade. Då det torkat låg jag där med motorn igång och vred på hjulet i sidled med handkraft och såg ganska omgående att det läckte vid anslutningen av 2 rör, exakt vilket är svårt att säga med bestämdhet så jag försökte dra åt dessa 2 lite och det gick väll något lite, men inte tillräckligt och jag tror faktiskt det är en spricka i något av rören snarare. Inte lätt att avgöra, inte heller lätt att hitta dessa som reservdel men jag har ännu inte gett helt upp med den planen då det är billigast.

Helt ny styrväxel kostar en 3500:- och uppåt så man är inte sugen på det kan jag lova. Först ska jag testa Biltemas jävla mirakel medel mot läckande servostyrning för 109:- men jag tror inte alls på detta då det primärt är till för läckande oringar och packboxar. Sen kan jag väl testa att hälla i tjockare olja likt motorolja då detta har prövats förr 😀 Efter det får jag nog pilla loss rören om jag pratat med någon hydraul firma om detta att pressa nya rör. Där emellan skall jag till Halland närmast, Rudskogen för 3 dagar träning, Lollapaloza festivalen i Stockholm, race på Sviestad i Linköping och 1 race på Mantorp Park …. ja det är lite åka närmaste månaden så stå utan buss är inte aktuellt direkt.

Bryter ihop lite och tar en chokladbit !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.